AMA: O MRP žetonu razmišljamo ves čas

Novice | 08/02/2019

Prejšnji teden smo gostili našo prvo AMA v letu 2019, prav tako pa je bila to prva AMA (Vprašaj me karkoli) z našim novim operativnim vodjo Jako Kladnikom. Odgovarjal je tako na vprašanja, ki ste jih postavljali v živo, kot tudi na tista, ki smo jih prejeli po elektronski pošti. Večino od njih smo medtem že objavili tudi našem centru za podporo, ki vam je ves čas na voljo TUKAJ.


Kdaj bo na voljo arbitraža in ali obstajajo kakšni pogoji glede investiranja? Ali bo možno investirati tudi s kriptovalutami?
Razviti moramo uporabniški vmesnik, ki bo poenostavil uporabo arbitraže. O pogojih bomo govorili šele, ko bo ta del definiran.

Ali so davčni svetovalci na platformi na voljo že za oddajo letošnje davčne napovedi?
Ne. Prvo svetovalno podjetje pričakujemo, da bo na platformi na voljo ob koncu prvega oziroma sredi drugega četrtletja.

Kdaj boste začeli izvajati svoj načrt glede stalne rasti, likvidnosti in stabilizacije žetona?
O MRP žetonu razmišljamo ves čas. Trenutno pa se osredotočamo na izboljševanje uporabniške izkušnje, da bodo ljudje, ki žetone imajo, lahko le-te kasneje nemoteno uporabljali na platformi. Vsi se zavedamo, da je to področje zelo zapleteno in trudimo se, da bodo stvari zaživele kot je treba, ključno z uporabnostjo našega žetona.

Ali je prišlo do kakršnegakoli napredka glede svežih sredstev VC-jev za nadaljnji razvoj?
Naslednji teden gremo v London (Finovate) z jasno nalogo - najti potencialne partnerje in stranke - vsi vemo, da bo London napolnjen s potencialnimi strankami in to nameravamo izkoristiti.

Ob prijavi v aplikaciji Android MoneyRebel se mi vedno znova pojavlja napaka “napačne poverilnice”. Odstranil sem aplikacijo, ponovno zagnal telefon, ponovno namestil aplikacijo, izbrisal predpomnilnik, vendar brez uspeha.
Imate dve možnosti:
Možnost 1:V kolikor dlje časa niste bili aktivni v MR aplikaciji, se vam izpiše to opozorilo.
V tem primeru poskusite z LOGOUT in ponovno prijavo z vašim uporabniškim imenom in geslom. V kolikor ne boste uspešni, pa predlagamo, da aplikacijo izbrišete iz vaše naprave in jo ponovno namestite, potem pa opravite prijavo z vašim uporabniškim računom in geslom.
Možnost 2: V kolikor pri LOGIN vpišete napačno uporabniško ime ali geslo, se izpiše napaka, ki jo navajate. Prepričajte se, da vpisujete prave podatke, za predogled vpisanega gesla kliknite na "oko" ob geslu.
Sicer pa vam predlagam, da za vse težave in napake, ki se pojavljajo, pišete na [email protected] Email je povezan z našim sistemom, kjer lahko sledimo vsem prispelim sporočilom uporabnikom.

Kje najdem svoje žetone?
V MoneyRebel denarnici. Včasih žetonov ne vidite v portfelju. To ne pomeni, da so izgubljeni, pač pa se nahajajo v vaši MR denarnici.

Ne osvežuje mi podatkov v portfelju, kaj naj naredim?

Vse naložbe, katerim se avtomatično izpiše cena, so povezane z menjalnicami in se jim podatki osvežujejo samodejno. Naložbe katerim ceno napišete sami pa niso povezane in se podatki ne osvežujejo samodejno.

Ali lahko z enim uporabniškim računom povežem dva računa iste banke?
To ni mogoče, saj sistem zunanjega dobavitelja Saltedge dopušča povezavo zgolj z enim računom iste banke.

Žetoni v moji denarnici so izginili! Kaj se je zgodilo?
To pomeni, da ste bodisi kreirali novo denarnico, torej to ni tista MR denarnica, kamor so bili distribuirani vaši MRP žetoni ali pa ste jo obnovili in pri tem niste bili uspešni.
Pomembno je vedeti: v kolikor obnovite vašo MR denarnico s pravim, točno tistim zaporedjem ključnih besed (mnemonics) kot ste jih zapisali ob prvem kreiranju, boste vedno prišli v samo vašo MR denarnico. Pri tem moramo vedeti, da mora biti vsaka od ključnih besed tudi pravilno črkovana.

Zakaj ne vidim MRP žetonov v svoji MR denarnici?
Mogoče je, da se ne nahajate v MR denarnici, ampak v denarnici, ki je del portfelja. Če želite preveriti stanje v vaši MR denarnici, morate vstopiti v MR denarnico.

Želim odstraniti dodan račun. Čeprav sem dobil sporočilo, da je račun uspešno odstranjen, je še vedno viden, le opcija za upravljanje računov je izginila. Kako torej odstranim račun?
Povezavo z računom ste uspešno prekinili. V kolikor pa želite izbrisati tudi vse z računom povezane naložbe, morate slednje izbrisati ročno znotraj portfelja. Ko ste povezali vaš račun, je sistem v vaš portfelj pod Denarnica vpisal vse vaše transakcije. Z deaktivacijo računa ste prekinili aktivno povezavo z računom, vse že zabeležene transakcije pa ostanejo v vašem portfelju, v kolikor jih ročno ne izbrišete.

Kako lahko razporedim sredstva v mojem portfelju?
Sredstva so znotraj MR portfelja razdeljena na tri dele:
Naložbe (sem sodi tudi vsebina iz MR walleta)
Zlata rezerva (to je del sredstev, ki jih hranimo v likvidni obliki za nepredvidene dogodke. Višina zlate rezerve posameznika je odvisna od višine povprečnih mesečnih izdatkov in predstavlja od 6-12 kratnik tega zneska)
Denarnica (tekoča sredstva)

Moja banka za prijavo uporablja enkratno geslo, ki se ga pridobi s pomočjo prenosnega čitalnika. Kako pridobiti uporabniško ime in geslo za Saltedge sinhronizacijo?
V primeru povezave do bančnega računa preko Saltedge uporabljate enak pristop kot do svojega računa neposredno preko banke. Primer: Ko se prijavljate do svoje banke Intesa Sanpaolo, vnesete svoje uporabniško ime in nato s pomočjo prenosnega čitalnika dobite enkratno geslo, ki ga tudi vnesete v ustrezno polje; sledi vstop v bančno aplikacijo. V primeru Saltedge je proces enak.

AMA: O MRP žetonu razmišljamo ves čas

Vse novice
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. OK