Korak bližje evropskim neodvisnim finančnim svetovalcem

Blog_si | 27/03/2019

Zadnji mesec je bil predvsem v znamenju pogajanj in usklajevanj z našo disclocirano razvojno ekipo. Po večurnih delavnicah, ki smo jih imeli tako pri nas v Ljubljani, kot na daljavo, smo naposled dorekli način dela, konkretno časovnico in prioritetne naloge, ki morajo biti izvedene v naslednjih tednih. A to ni bila edina aktivnost, ki smo jo izvedli. Naš trud je obrodil tudi nekaj pozitivnih sadov na poti do zastavljenih ciljev.

Razvoj gre naprej

Na področju razvoja smo vzpostavii okolje, kjer je jasno razvidno, na katerih točkah je potrebna nadgradnja MoneyRebel platforme, čaka nas tudi nekaj reprogramiranja, da bo naš produkt pripravljen za potencialne stranke - svetovalne hiše. Dogovorili smo se, da bodo ključne naloge v prvem delu opravljene v 120 dneh. V tem času naj bi naša razvojna ekipa rešila 43 točk (od skupaj 120), 77 preostalih nalog pa bo rešenih v naslednjih mesecih. Moram priznati, da je za nami kar precej dela, da smo prišli do konkretnih točk, predvsem pa načrta, kako naprej in katere so naše prioritete. A to smo morali nujno narediti, če želimo, da bomo lahko MoneyRebel produkt uspešno razvijali naprej.

Moram priznati, da je delo z dislocirano razvojno ekipo svojevrsten izziv, ki zahteva veliko komunikacije, sodelovanja in seveda takojšnje odprave morebitnih nesporazumov. Zato smo se v preteklih tednih srečali tudi v živo, kjer smo lahko dorekli še zadnje podrobnosti, ki smo jih pred tem usklajevali na daljavo.

Dogovorili smo se za dvotedenske sprinte, kjer bomo lahko konkretneje spremljali izpolnjevanje zastavljenih ciljev. Seveda to ne pomeni, da se bomo lahko “vmešavali” v sam razvoj, bomo pa imeli možnost na koncu posameznega sprinta pregledati pripravljeno in dodati pripombe, ki bodo v pomoč pri nadaljnjem izpolnjevanju nalog razvojne ekipe.

Korak bližje k članstvu v FEIFA

Že pred časom smo vstopili v stik s FEIFA - evropskim združenjem neodvisnih finančnih svetovalcev, s katerimi smo dosegli dogovor na dveh točkah; prva je, da se bomo predstavili na njihovi konferenci maja v Londonu, druga pa je, da kot prvo IT podjetje, pristopimo k članstvu v njihovi organizaciji.

Predstavitev na njihovi konferenci je za nas zelo pomembna, saj bomo tam MoneyRebel platformo predstavili ključnim predstavnikom s področja osebnega svetovanja v Evropi. Naš razvoj in priprava marketinških in prodajnih materialov so usmerjeni v 20. maj, ko nas čaka D-dan v prvi polovici letošnjega leta.

Kot omenjeno pa smo v teh dneh prišli tudi do dogovora, da MoneyRebel postane prvo IT podjetje, ki je član združenja FEIFA. Ko smo se prijavljali, smo se zavedali, da bomo morali skozi konkreten organizacijski protokol, ki ga imajo. Zelo nas je razveselila novica, ki nam jo je v času procesa posredoval izvršni direktor združenja: “Pozitivna informacija je, da so vsi člani našega Odbora izkazali zanimanje za vašo platformo in menijo, da bi bilo partnerstvo ustrezno in v obojestransko korist.” Po uradnem povabilu in vključitvi bomo dosegli pomemben mejnik na poti do našega cilja.

Med TOP 10 slovenskimi potencialnimi startup podjetji

V času priprave nove predstavitve MoneyRebel platforme, z nekoliko drugačnim prodajnim nagovorom (pitch), ki bo usmerjena v naš poslovni model za finančna svetovalna podjetja, smo se pridružili tudi Inno programu, ki poteka v okviru programa za stratup podjetja, ki sodelujejo v ABC pospeševalniku. V okviru tega programa bomo, skupaj s strokovnjaki, izpilili naše prodajne nastope, da bomo v naslednjih korakih res dobro pripravljeni na izzive, ki nas čakajo, predvsem pa bomo imeli odgovore na vprašanja, ki jih morda niti ne bi pričakovali.

Verjamemo v naš produkt, zavedamo se njegovih prednosti, hkrati pa vemo tudi, da so morda potrebe uporabnikov na drugi strani nekoliko drugačne, in na to želimo biti pripravljeni.

Seveda pa ne moremo mimo pozitivne novice, ki nas je presenetila konec minulega meseca. Evropski portal EU-startups.com, ki združuje informacije s področja startup podjetij, je MoneyRebel uvrstil med TOP 10 slovenskih startup podjetij, na katere moramo biti pozorni v letu 2019 in naprej.

Jaka Kladnik, COO

Korak bližje evropskim neodvisnim finančnim svetovalcem

Vse novice
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. OK