Kje se danes nahajajo finančni svetovalci?

Novice | 02/09/2019

V zadnjih letih se ponudniki finančnih storitev soočajo z ogromno izzivi. Na eni strani se zmanjšujejo prihodki, na drugi strani pa nanje preži intenziven pritisk in pričakovanja strank in regulatorjev, zato so primorani sprejemati nove poslovne modele. Danes se tako že dogaja veliki obrat v smeri mobilnih aplikacij, umetne inteligence in drugih novih tehnologij. Pojavili so se novi igralci – FinTech podjetja, ki postavljajo izzive tradicionalnim finančnim institucijam in svetovalcev. Digitalno postaja vse bolj pomembno za stranke, ki najvišjo vrednost pripisujejo zaščiti in osebnemu pristopu k upravljanju osebnih financ. Temu sledi mobilno plačevanje in personalizirana digitalna izkušnja. Vsi to je precej več od tega, kar danes predstavljajo FinTech koncepti kot je robo svetovanje in podobno.

Poglejmo si nekaj sedanjih dejstev finančno svetovalne industrije.

Glede na McKinseyjevo letno poročilo PriceMetrix, je eden od načinov, kako svetovalci danes ohranjajo rast prihodkov, večja osredotočenost na pridobivanje novih strank. V letu 2018 so svetovalci v povprečju pridobili 8,1 nove stranke, leto prej pa 7,6. Vendar pa vsi vemo, da ima vsak posameznik omejitve in svetovalci niso izjema. En svetovalec preprosto ne zmore vsako leto upravljati več strank. Za zdaj. Predstavljajte pa si, da bi imeli orodja, ki bi vam omogočala, da dejansko pridobite in upravljate vsako leto več strank, brez da bi za to porabili dodaten čas!? To je nekaj, kar lahko dosežete samo s pomočjo tehnologije.

Še en kazalnik nam kaže novo smer rasti prihodkov: prihodki iz naslova strank, ki svetovalcem plačajo za finančni nasvet so v letu 2018 zrasli za 17 %, v primerjavi z letom poprej, medtem ko so se prihodki iz naslova provizij, ki jih dobijo za prodane finančne produkte zmanjšali za 5 %. To nam jasno pokaže, da se morajo svetovalci osredotočiti na svetovalno storitev. Najboljši način za to je naročniški model, kjer s pomočjo tehnologije, strankam dajejo dodano vrednost.

Naročnina je novo ime igre

Poglobimo se za trenutek v podatke o rasti prihodkov. Vidimo lahko, da rast prihodkov spodbuja dejstvo, da so sredstva iz naslova svetovanj bolj produktivno usmerjena kot provizije od prodaje finančnih produktov. Stranke so vse bolj naklonjene plačilu nasvetov oziroma naročnini, ki jim omogoča stalno pomoč pri upravljanju njihovih osebnih financ. Pod stalno razumejo, da je pomoč na voljo 24/7 in skozi mobilno aplikacijo.

Prihodki, ki temeljijo na svetovanju, predstavljajo rekordni dve tretjini prihodkov svetovalcev. Njihov delež je še v letu 2015 predstavljal 33 % vseh prihodkov, v letu 2018 pa že 47 % vseh svetovalčevih prihodkov. To je jasen trend. Stranke pozitivno pozdravljajo nove metode, kar pomeni, da je dodajanje naročnine strankam za vaše nasvete v resnici veliko lažje, kot si predstavljate.

Še eno poročilo pa je pokazalo, da 40 % finančnih svetovalcev verjame, da bodo mobilne aplikacije, skupaj z digitalnimi platformami, preoblikovale upravljanje osebnega premoženja. Nasprotno pa le 27 % svetovalcev meni, da bo ‘robo’ pripravljen na spreminjanje današnjega načina dela v naslednjih nekaj letih.

Z namenom postati pri svojem delu bolj učinkoviti, smo tudi mi začeli iskati rešitve. Ker na trgu nismo našli prave, smo se odločili za razvoj MoneyRebel platforme, ki vam bo omogočila nadgradnjo obstoječega poslovanja. MoneyRebel predstavlja vse-v-enem platformo, ki omogoča digitalno svetovalno izkušnjo, ki bo finančnim svetovalcem pomagala pri uvedbi naročniškega modela in razvijanju njihovega potenciala s prihajajočo generacijo milenijcev v mislih.

Članek je bil objavljen v septembrski številki revije FEIFA: The Trade Press

Več o tem si lahko preberete tudi v naši najnovejši e-knjigi (na voljo samo v angleškem jeziku), ki si jo lahko prenesete TUKAJ.

Viri: McKinsey’s PriceMetrix annual report; Accenture consulting report: Millennials and Money; CGI survey: Disruption in FinTech

Kje se danes nahajajo finančni svetovalci?

Vse novice
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. OK